Home > Uncategorized > Σκανδαλώδεις σπατάλες στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων

Σκανδαλώδεις σπατάλες στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων

January 23rd, 2010

Από τη νέα ιστοσελίδα του κ. Πανάρετου:

Εκθεση ελέγχου ΟΣΚ (Ιούνιος 2009)

Διαβάζοντάς το επί τροχάδην είδα μια μεγάλη αύξηση του προσωπικού το 2007, αυθαίρετη αύξηση αποδοχών τους, κτλ. Το γενικό συμπέρασμα λέει:

Από τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση του ελέγχου προκύπτει ότι, από της μετατροπής του σε Α.Ε. μέχρι σήμερα, ο Ο.Σ.Κ. έχει αυξήσει το προσωπικό του κατά 50% περίπου και τις δαπάνες προσωπικού (μισθοί, επιδόματα, αποζημιώσεις) κατά 200% περίπου. Κατά την άποψή των ελεγκτών απαιτείται συνολική επανεκτίμηση του καθεστώτος λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα από τους αρμόδιους Υπουργούς, με συνεκτίμηση των ευρημάτων του ελέγχου και του κύκλου εργασιών του, ώστε να προκύψει η σχέση κόστους/οφέλους για το δημόσιο συμφέρον και να γίνουν τυχόν διορθωτικές ενέργειες, όπου απαιτούνται. Εφόσον από τον προτεινόμενο λεπτομερή έλεγχο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών τεκμηριωθούν μη σύννομες ενέργειες των οργάνων της Διοίκησης της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. ή άλλων εμπλεκομένων προσώπων, να ενημερωθεί από αυτές η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Αν δεν απατώμαι, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ αυτά τα χρόνια ήταν ο κ. Παναγιώτης Παταργιάς.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. January 23rd, 2010 at 21:57 | #1

  Είναι δυνατόν ένας τέτοιος οργανισμός (δημοσίου συμφέροντος πρακτικά) να είναι… Α.Ε.; Μήπως είναι και for profit; Ήταν νομίζω αναμενόμενο να περιμένουμε τέτοιες ατασθαλίες όταν άλλος πληρώνει και έχει τρύπιες τσέπες (προϋπολογισμός δημοσίου).

  Τέλος. Τώρα τι να τον κάνουμε τον προτεινόμενο λεπτομερή έλεγχο εφόσον έπρεπε να είναι λεπτομερής προγραμματισμός! 😕

 2. john smith
  January 24th, 2010 at 09:08 | #2

  Τέτοιες “εκθέσεις ελέγχου” που μάλιστα τελικά πηγαίνουν εισαγγελέα, ΔΕΝ οδηγούν ΠΟΥΘΕΝΑ. Η διαδικασία κρατάει ΑΠΕΙΡΟ διάστημα… Στο διάστημα αυτό, οι ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ… ΟΥΔΕΙΣ επεμβαίνει από Υπουργείο με πρόσχημα ότι “γίνεται ακόμη ανάκριση”… Τελικά οι τυχόν ευθύνες είτε ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ είναι διαπιστώνεται ότι ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Εδώ κάπου, ο (τότε…) υπουργός βάζει “δική του” διοίκηση και αναγγέλει “νέο θεσμικό πλαίσιο” γιά τον οργανισμό.
  Και “φτού κι’ από την αρχή”!

 3. Ελένη
  January 24th, 2010 at 11:49 | #3

  Πολύ σωστά John Smith. Κάποια στιγμή όμως πρέπει κάποιος-οι να τιμωρηθεί-ούν. Και γι’ αυτό χρειάζεται πίεση και κατακραυγή. Πάντως αντίστοιχος έλεγχος πρέπει να γίνει σε όλους τους εποπετευόμενους οργανισμούς, όπου επί πενταετίας έγιναν τα απίστευτα όργια και σπατάλες. Δυστυχώς οι διοικήσεις παραμένουν οι ίδιες με αποτέλεσμα αφενός να εξακολουθούν να πληρώνονται άχρηστοι και λωποδύτες για μηδέν έργο, αφετέρου να εξακολουθούν οι φορείς αυτοί να έχουν τα μαύρα τους τα χάλια. Οι διοικήσεις πρέπει να αλλάξουν άμεσα και άμεσα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές, συγχωνεύσεις, καταργήσεις.

 4. Panos Kokkinos
  January 24th, 2010 at 14:04 | #4

  @Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης

  Όσο κι αν σου φαίνεται παράλογο, όσο το δημόσιο λογιστικό και οι κανονισμοί προμηθειών του δημοσίου παραμένουν ως έχουν, η νομική μορφή του σχήματος παίζει τεράστιο ρόλο.

  Η διοίκηση μιας Α.Ε. μπορεί να αναθέσει σε όποιον γουστάρει, όσο γρήγορα γουστάρει, και λογοδοτεί στον μέτοχο – αντίθετα με ένα ΝΠΔΔ το οποίο φοράει τον κορσέ των κανονισμών και είναι έρμαιο των ενστάσεων, τιμολογήσεις ΤΕΕ, μαθηματικούς τύπους, συνεννοήσεις προμηθευτών, ΣτΕ, κλπ. Δηλαδή, υπάρχει ένα τεράστιο κίνητρο για επιτάχυνση του χρόνου ολοκλήρωσης έργων (μπορεί όχι με το ελάχιστο nominal κόστος – αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια όταν υπάρχουν έργα που μπορεί να καθυστερούν πενταετίες). Επίσης, άλλη είναι η δυνατότητα (και αποτελεσματικότητα) συμμετοχής μιας Α.Ε. (έναντι ΝΠΔΔ) σε ΣΔΙΤ. Τέλος μόνο το γεγονός ότι δημοσιεύεται ισολογισμός είναι μεγάλη υπόθεση (και για τη διαφάνεια του Πανάρετου).

  Προφανώς, όλα τα παραπάνω έχουν σημασία όταν ο μέτοχος εγκαθιστά και τους μηχανισμούς ελέγχου. Διαφορετικά η μαύρη τρύπα είναι μαύρη τρύπα.

  Ως συνήθως, δεν ξεκινάω με την βεβαιότητα της λαμογιάς. Στην προκειμένη περίπτωση θα ήθελα να δω αν τα οφέλη από τον “ευέλικτο” οργανισμό ήλθαν. Δηλαδή, αν βελτιώθηκαν οι χρόνοι παράδοσης (δηλαδή παρήγε πολύ περισσότερο έργο ο οργανισμός), αν η ποιότητα των παραδοθέντων κτηρίων βελτιώθηκε, αν το μοναδιαίο κόστος (το απολογιστικό) μειώθηκε, αν οι εργολάβοι δώσανε μεγαλύτερες εκπτώσεις…

  Δυστυχώς ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν διαφωτίζει. Μπορεί να έγινε πάρκινγκ κομματικών φίλων, μπορεί να έγινε ένας οργανισμός-αεροπλάνο ο οποίος παρήγε πολλαπλάσια.

 5. January 24th, 2010 at 18:48 | #5

  Σωστή αυτή η εξήγηση. Ευχαριστώ.

 6. Αντώνης
  January 25th, 2010 at 14:03 | #6

  @Panos Kokkinos

  Συμφωνώ ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν είναι απαραίτητα διαφωτιστικός. Η ευελιξία στις διαδικασίες είναι απαραίτητη για να παραχθεί πραγματικό έργο. Αν όμως συνυπολογίσω ότι α) ο/η κάθε διευθυντής τέτοιου οργανισμού αποτελεί πολιτική/κομματική τοποθέτηση, β)την απουσία ουσιαστικής εποπτείας του παραγόμενου έργου της εταιρείας από το «βασικό μέτοχο» δηλαδή την πολιτεία, μάλλον δεν έχουμε ιδιαίτερα καλή συνταγή ευελιξίας.
  Και από την προσωπική γνώση λειτουργίας μερικών φορέων ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν μπορώ να αντιληφθώ πως η ευελιξία ερμηνεύεται τόσο συχνά σε προσλήψεις συγγενών πρώτου βαθμού.

 7. Θέμης Λαζαρίδης
 8. January 27th, 2010 at 19:23 | #8

  το link σα να μη δουλεύει

 9. Θέμης Λαζαρίδης
  January 28th, 2010 at 00:52 | #9

  Κάποιο προσωρινό πρόβλημα.

  http://www.antinews.gr/?p=32427

  Περίεργη πρεμούρα για υπεράσπιση του ΟΣΚ. Δεν μας τα λέει καλά ο FactorX.

 10. TUC 8ALHS
  January 28th, 2010 at 16:29 | #10

  AFIEROMENO STA KOROIDA POY DEN KSERAN TI DIAPLOKH KAI GRAFANE PROTASEIS STHN ORA TOYS.
  SEIMHOSTE OTI OI ESOTERIKES PRO8ESMIES STA PERISOTERA AEI EXOYN LIKSEI.
  DEN KATE8ESAN ….MONO OI MILIMENOI

  NTROPH

  —– Original Message —–
  From: Ifigenia ORFANOU
  To: ‘Rector’
  Cc: ‘Kostas Valiantzas’ ; ‘Tsagiannis Vasilios’ ; rector@central.tuc.gr ; ‘MOUTZOURIS’ ; ‘Lilianna Nikoletopoulou’ ; ‘ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΠΟΛΚΡ’ ; ‘ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΚΕ’
  Sent: Monday, January 25, 2010 12:01 PM
  Subject: RE: ΕΡΓΟ ΘΑΛΗΣ

  Σας απαντάω άμεσα (μέσα από μία συνάντηση). Είχα σκεφτεί ότι αυτή η διάκριση των ημερομηνιών ήταν το πιο δίκαιο μέτρο για να ικανοποιηθούν 2 αντίρροπα συμφέροντα, δηλαδή:
  (1) Να παραμένει ίδια η ημερομηνία για τα ΑΕΙ για να προστατευθούν όσοι τόσο καιρό δούλευαν με συνέπεια και σοβαρότητα και ετοίμαζαν την πρότασή τους. Εσείς όλοι δεν λέγατε να μην παραταθεί η ημερομηνία για τα ΑΕΙ γιατί έτσι επιβραβεύονται οι «τεμπέληδες», εκείνοι της τελευταίας στιγμής; Αυτό πάμε να αποτρέψουμε. Πάρα πολύς κόσμος από την ακαδημαική κοινότητα με είχε παρακαλέσει να μην παραταθεί η ημερομηνία. Άρα δεν αλλάζει τίποτα για τους μέχρι σήμερα δυνητικούς δικαιούχους. Σεβόμαστε αυτό που ήξεραν όλοι και προετοιμάζονταν με βάση αυτό. Μάλιστα διευκολύναμε την διαδικασία με το να ζητάμε από τους ΕΛΚΕ το τεχνικό δελτίο μετά την ένταξη για να σας δώσουν αέρα/χρονο.. Αυτό είναι πραγματική διευκόλυνση για την οποία δεν ακούμε ούτε ένα ευχαριστώ.
  (2) Τα Ερευνητικά Κέντρα δεν θα ήταν δυνατόν να ετοιμάσουν πρόταση μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Σεβόμαστε τις απαιτήσεις χρόνου. Θα ήμαστε ασόβαροι αν τους δίναμε λίγο χρόνο. ΟΚ, δέχομαι ότι είχε μείνει λίγος χρόνος για τα Ερευνητικά γιατί φταίμε εμείς που δεν ετοιμάσαμε πιο νωρίς την αλλαγή της πρόσκλησης. Ήταν όμως βιολογικά αδύνατον να προλάβουμε να βγάλουμε πιο νωρίς την αλλαγή λαμβάνοντας υπόψη πόσα ανοιχτά πεδία είχαμε και πόσο θέλαμε να επενδύσουμε σε χρόνο για να μελετήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και περίσκεψη τι περιθώρια αλλαγών υπήρχαν..

  Σχετικώς σας παραθέτω το σχετικό χωρίο στο προοίμιο της πρόσκλησης:

  1. Η διαδικασία αξιολόγησης σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 26/02/2010,δεδομένου ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από αυτή την ημερομηνία η ψηφιακή πλατφόρμα αξιολόγησης των προτάσεων ούτε θα έχουν οριστικοποιηθεί οι αξιολογητές

  2. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Πράξης Ηράκλειτος ΙΙ, που συνιστά προαπαιτούμενο (βλ. σελ.10 §2 και σελ.14 §στ και §ζ) για την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης, δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου.

  3. Η αρχή της ίσης μεταχείρισης σε συνδυασμό με την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, εφαρμοζόμενες επί των Δυνητικών Δικαιούχων απαιτεί την διατήρηση της καταληκτικής ημερομηνίας που είχε τεθεί για τους προβλεπόμενους στην αρχική Πρόσκληση Δικαιούχους (όπου Συντονιστής εδύνατο να είναι μόνον τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας)

  4. Η αρχή της χρηστής διοίκησης απαιτεί να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις προετοιμασίας μιας πρότασης για τους νέους πλέον – βάσει της τροποποίησης της παρούσας πρόσκλησης -δικαιούχους (Ερευνητικά Κέντρα όπως αυτά ορίζονται παρακάτω)

  Δεν είχα ποτέ διανοηθεί τον κίνδυνο διαρροής!! (σκεπτόμενη ότι στους κύκλους των ακαδημαϊκών έχετε υψηλότερες ηθικές και δεοντολογικές απαιτήσεις). Λυπάμαι που το ακούω αλλά το λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου και θεωρώ ότι εάν είναι έτσι πρέπει να προχωρήσουμε σε παράταση της προθεσμίας και για τα ΑΕΙ. Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφέρω κάτι σχετικό στην αιτιολογία της παράτασης.
  Με μεγάλη εκτίμηση,

  Ιφιγένεια Ορφανού
  ——————————————————————————–

  From: Rector [mailto:rector@isc.tuc.gr]
  Sent: Monday, January 25, 2010 10:24 AM
  To: ‘Ifigenia ORFANOU’
  Cc: ‘Kostas Valiantzas’; ‘ Tsagiannis Vasilios ‘; rector@central.tuc.gr ; ‘MOUTZOURIS’; ‘Lilianna Nikoletopoulou’; ‘ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΠΟΛΚΡ’; ‘ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΚΕ’
  Subject: ΕΡΓΟ ΘΑΛΗΣ

  ΠΡΟΣ
  Κα ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ
  ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΣ

  Αγαπητή κυρία Ορφανού,

  Σχετικά με την προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το έργο ΘΑΛΗΣ έχει δημιουργηθεί ένα μείζον πρόβλημα. Για μεν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ η προθεσμία λήγει στις 8/2/2010 για δε τα Ερευνητικά Κέντρα στις 25/2/2010. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει διαρροή των προτάσεων των Πανεπιστημίων προς άλλες κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η όλη διαδικασία και – κυρίως – οι εμπλεκόμενοι (Υπουργείο Παιδείας, Σύνοδος Πρυτάνεων, Θεματικές Επιτροπές κ.λπ.) να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

  Θεωρώ σκόπιμο και απευθύνω έκκληση προς εσάς για την εξομοίωση των δύο ημερομηνιών λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 25/2/2010. Σας γνωρίζω επίσης ότι σε περίπτωση εμμονής στη διαφοροποίηση των ημερομηνιών θα υπάρξει ανεξέλεγκτο κύμα διαμαρτυριών εκ μέρους Μελών ΔΕΠ πολλών Πανεπιστημίων για τη διαφοροποίηση και τον κίνδυνο διαρροής των ιδεών τους.

  Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας, προκειμένου να μην διακυβευθεί το κύρος του θεσμού.

  Με εκτίμηση

  Ιωακείμ Γρυσπολάκης
  Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

 11. SKANDALO STO CALL TOY 8ALHS
  January 28th, 2010 at 16:57 | #11

  RIKSTE MIA MATIA NA DEITE POY ZOYME

 12. ΘΑΛΗΣ = ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ !!!
  January 28th, 2010 at 19:00 | #12

  Αν αυτά γινονται κατα τι διαδικασία υποβολής….ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ????
  Κε Λαζαρίδη μίπως π΄ρεπει να ανοιχτει ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ post για τον ΘΑΛΗ όπως και για τον ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ

 13. blek
  January 28th, 2010 at 19:40 | #13

  της πόπης!!!

 14. 8ALIS
  January 28th, 2010 at 22:29 | #14

  SA DEN NTREPONTAI LIGAKI …..

 15. Θέμης Λαζαρίδης
  January 28th, 2010 at 23:28 | #15
 16. JOHN SMITH
  January 30th, 2010 at 07:46 | #16

  Το ΘΑΛΗΣ φαίνεται να καταντάει να γίνει ένας τρόπος ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΛΕΦΤΩΝ και ΜΟΝΟΝ. Οι “αετονύχηδες” άλλη μιά φορά θα θριαμβεύσουν στα πανεπιστήμια….

 17. JOHN SMITH
  February 3rd, 2010 at 07:06 | #17

  @TUC 8ALHS
  Τι περιμένει μετά από αυτά ο ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ και οι λοιποί κκ πρυτάνεις και ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ??????? Μήπως θα τους λείψει η συμμετοχή στην “σύνοδο πρυτάνεων”?????

 18. Θέμης Λαζαρίδης
  February 4th, 2010 at 13:55 | #18

  http://www.apogevmatini.gr/?p=62877

  ««Αυθαίρετη» χαρακτηρίζει ο κ. Αγιάσογλου την εκτίμηση ότι το έργο του ΟΣΚ έχει μειωθεί. Απεναντίας, τονίζει ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων έχει να επιδείξει μεγάλο και εξαιρετικά υπεύθυνο έργο, τόσο στο χώρο της κατασκευής σχολικών κτιρίων όσο και στον εξοπλισμό των δεκάδων χιλιάδων σχολείων της Επικράτειας.»

 19. john smith
  February 26th, 2010 at 10:10 | #19

  Θέμης Λαζαρίδης :http://www.apogevmatini.gr/?p=62877
  ««Αυθαίρετη» χαρακτηρίζει ο κ. Αγιάσογλου την εκτίμηση ότι το έργο του ΟΣΚ έχει μειωθεί. Απεναντίας, τονίζει ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων έχει να επιδείξει μεγάλο και εξαιρετικά υπεύθυνο έργο, τόσο στο χώρο της κατασκευής σχολικών κτιρίων όσο και στον εξοπλισμό των δεκάδων χιλιάδων σχολείων της Επικράτειας.»

  Αν θέλουμε ουσιαστική εργασία με τις δημόσιες κατασκευές, οι “κλαδικοί” οργανισμοί κατασκευών ΟΣΚ (σχολικά), ΔΕΠΑΝΟΜ (νοσοκομεία), ΘΕΜΙΣ-κατασκευαστική (δικαστήρια) κλπ ΠΡΕΠΕΙ να αποτελέσουν ΕΝΑ οργανισμό και μοναδικό. Η οικονομία θα είναι εκλπηκτική και θα υπάρχει καλύτερη δυνατότητα κεντρικού ελέγχου. Οποιος ΞΕΡΕΙ το κατασκευαστικό ΧΑΟΣ του ελληνικού πανεπιστημίου (Αθήνα-επαρχία), καταλαβείνει.

 20. Θέμης Λαζαρίδης
  March 31st, 2010 at 17:56 | #20

  http://ndpaideia.blogspot.com/2010/03/2004-2009.html#more

  Απολογισμός ΟΣΚ επί ΝΔ.

 21. Θέμης Λαζαρίδης
  April 7th, 2010 at 17:41 | #21

  http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7351:2010-04-06-13-51-21&catid=239:2009-12-01-15-36-00&Itemid=800

  Διορίστηκε με απόφαση της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου η νέα διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων , η οποία έχει ως εξής:

  1. Κερχουλάς Παναγιώτης του Ευαγγέλου, Μηχ. Μηχανικός ΕΜΠ, Μελετητής, ως Πρόεδρος

  2. Δρούλια Ηρακλή του Κωνσταντίνου − Ελευθερίου, Πολιτικός Μηχανικός, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, ως Διευθύνοντα Σύμβουλος

  ΜΕΛΗ

  3. Δούναβη Μιχαήλ του Νικολάου, Συνταξιούχο εκπαιδευτικό, Φυσικομαθηματικό, πρώην Αντιδήμαρχο Περιστερίου, ως Μέλος

  4. Σπυρόπουλο Νικόλαο του Παναγή, Εκπαιδευτικό, Αντιπρόεδρο Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αθηναίων 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα, ως Μέλος

  5. Γεωργιάδη Γεώργιο του Χρήστου, Πολιτικό Μηχανικό − Υπάλληλο ΔΕΗ, ως Μέλος

  6. Χρονόπουλο Κωνσταντίνο του Παναγιώτη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, ως Μέλος

  7. Τσουκαλά Αικατερίνη του Στέλιου Εκπαιδευτικό, ως Μέλος

  Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. θα συμμετέχουν οι παρακάτω εκπρόσωποι των εργαζομένων:

  α. Γεώργιος Στάθης του Αλεξάνδρου, Πολιτικός Μηχανικός,

  β. Δημήτριος Φιλιππάκος του Κωνσταντίνου, Αρχιτέκτων Μηχανικός,

 22. Θέμης Λαζαρίδης
  April 7th, 2010 at 18:30 | #22

  Πού είδε το esos τη γυναίκα διευθύνοντα σύμβουλο; Ο Ηρακλής Δρούλιας είναι ΓΓ του ΤΕΕ, από ό,τι φαίνεται συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ:

  http://droulias.blogspot.com/

  Για τον Κερχουλά δεν βρήκα τίποτα.

 23. john smith
  April 7th, 2010 at 19:07 | #23

  @Θέμης Λαζαρίδης
  Δηλαδή, να καταλάβω, ο ΟΣΚ είναι “φέουδο” που αλλάζει χέρια ανάλογα με το εάν ήλθε στην εξουσία το κόμμα του κ. Δρούλια και του κ. Κεχρουλά?

 24. john smith
  April 7th, 2010 at 19:10 | #24

  @Ελένη
  ΕΣΥ νομίζεις ότι έχει κάποιος από τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ του τόπου στον νού του το ΠΩΣ να ΤΙΜΩΡΙΣΕΙ γιά σωφρονισμό??????

 25. Θέμης Λαζαρίδης
 26. Θέμης Λαζαρίδης
  June 30th, 2010 at 08:47 | #26

  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=48852

  Εδώ αναφέρεται ως νέος πρόεδρος του ΟΣΚ ένας Παναγιώτης Κερχουλάς. Γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτόν;

 27. Θέμης Λαζαρίδης
 28. sep05072
  September 4th, 2010 at 18:16 | #28

  Η προσωπική μου εμπειρία από δημοτικά σχολεία είναι πως πρόκειται για κτίρια κουτιά χωρίς ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μελέτη με τάξεις λάθος προσανατολισμένες χωρίς χώρους πολλαπλών χρήσεων χωρίς υποδομές για κουζίνα ή για χώρους όπου θα τρώνε οι μαθητές του ολοήμερου, σε πολλές περιπτώσεις με επικίνδυνες αυλές (πολλά σκαλοπάτια ή στενοι διάδρομοι),χωρίς προβλεψη σκίασης. Με λίγα λόγια τα κτίρια αντανακλούν και τις αντιλήψεις τις πολιτείας για την εκπαίδευση: τα βασικά και τσουρούτικα.

 29. nikitaras tourkofagos
  September 4th, 2010 at 18:38 | #29

  Θέμη, ακούγεται ότι ΟΣΚ (σχολεία) -ΔΕΠΑΝΟΜ (νοσοκομεία) -ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ (δικαστικά μέγαρα-φυλακές) θα συγχωνευτούν….
  Το ακούμε μήνες τώρσα και δεν το βλέπουμε…
  ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ????????????
  Τι ΑΛΛΟ περιμένουν οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΔΕΙΛΟΙ κυβερνήτες μας?????

 30. Θέμης Λαζαρίδης
  September 7th, 2010 at 18:35 | #30

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/09/2010_354116

  Πρόγραμμα κατασκευής σχολικών κτηρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ύψους 25 εκατ. ευρώ προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

  Τη σχετική πρόσκληση υπέγραψε σήμερα η υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, και αφορά κτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ενσωματώνουν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και θα συνδυάζουν τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με ηλιακά συστήματα, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, θα εξασφαλίζουν τις βέλτιστες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των μαθητών.

  Η δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΚΠΣ.

Comments are closed.