Home > Uncategorized > «Απόπειρα βιαιοπραγίας» στον ΔΟΑΤΑΠ

«Απόπειρα βιαιοπραγίας» στον ΔΟΑΤΑΠ

November 13th, 2009

http://press-gr.blogspot.com/2009/11/press-gr.html
http://press-gr.blogspot.com/2009/11/press-gr_11.html
http://press-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_4394.html
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/3810/2009-11-12.html

Η εξιστόρηση του κ. Παντούλα μου φαίνεται απόλυτα πειστική.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. MannyCalavera
  November 13th, 2009 at 20:37 | #1

  Προφανώς η συζήτηση μεταξύ τους δεν έγινε στον ήρεμο τόνο που τα περιγράφει ο κ. Παντούλας, αλλά κι εμένα μου φαίνεται πειστική η εξήγησή του. Εντάξει για ρουσφέτι πήγε, αλλά και η κατάσταση στο ΔΟΑΤΑΠ είναι τραγική. 9 μήνες για να διεκπεραιωθεί μια υπόθεση αναγνώρισης?? Μαϊμού να βάλεις τόσο χρόνο δε θα της πάρει να τη διεκπεραιώσει. 9 μήνες ο ενδιαφερόμενος ήταν στην ουσία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Το ρουσφέτι αυτό το δικαιολογώ διότι ο ενδιαφερόμενος δεν προσπάθησε να παρακάμψει μια υγιώς λειτουργούσα διαδικασία, αλλά ένα σαθρό σύστημα που επί 9 μήνες τον άφηνε χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

  Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως στην υπόθεση είναι γιατί η υπάλληλος κωλυσιεργούσε και έλεγε ψέμματα για τις υπογραφές των δύο καθηγητών. Αυτό δε μπορώ να το εξηγήσω.

 2. amletos
  November 13th, 2009 at 21:20 | #2

  Εγώ έχω μια απορία, τι δουλειά έχει η Νικήτα στην αξιολόγηση πτυχίου πολιτικού μηχανικού ? στην σελίδα της διαβάζω ότι δηλώνει Γιατρός-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
  πολύπραγμοσύνη που παίζει σε αυτή τη χωρα….

 3. Kελευστης
  November 13th, 2009 at 21:37 | #3

  H διαφορά ειναι οτι η Νικήτα ειναι πολυπράγμων χωρίς εισαγωγικά. Μην τα ισοπεδωνουμε όλα.

 4. nomas
  November 13th, 2009 at 21:38 | #4

  επειδη τυχαινω να τον γνωριζω προσωπικα, μου φαινεται απιθανο να βιαιοπραγησε ο Παντουλας, αλλα και αυτος ειναι απαραδεκτος που πηγε ως μεσολαβητης

  αλλα απο την αλλη αν χρειαζεσαι βουλευτη για να τρεξει μια απλη υπόθεση αναγνωρισης πτυχιου χωρας της ΕΕ και μαλιστα του ΗΒ, σε πιανει η απελπισία…

  φαυλος κυκλος πραγματικά

 5. Kελευστης
  November 13th, 2009 at 21:38 | #5

  αν και το πως αξιολογησε τον Πολ. Μηχανικό ειναι απορίας αξιο.

 6. November 13th, 2009 at 21:39 | #6

  Γιατί να είναι ρουσφέτι να δείξεις προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση κάποιου πολίτη;
  Ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα παράλογο. Πήγε στην υπηρεσία και ζήτησε πληροφορίες για θέμα λογικό. Πού είναι το ρουσφέτι;

 7. Kελευστης
  November 13th, 2009 at 21:43 | #7

  Mήπως διοτι ο ανθρωπος αυτός ειναι ο ανηψιός του;

 8. nomas
  November 13th, 2009 at 23:14 | #8

  ο ιδιος το διεψευσε οτι ειναι ανηψιος του… παντως..

  πολιτης της εκλογικης του περιφερειας μαλλον ηταν ο ενδιαφερομενος

  οτι και να λεμε ρουσφετι ηταν…

  ομως μπροστα στα οσα εχουν κανει αλλοι αυτο μοιαζει πταισμα…

 9. MannyCalavera
  November 14th, 2009 at 00:09 | #9

  @Ελένη
  “Γιατί να είναι ρουσφέτι να δείξεις προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση κάποιου πολίτη;”

  Γιατί δουλειά του βουλευτή είναι η νομοθέτηση (και η άσκηση νομοθετικού ελέγχου) και όχι η διευθέτηση προσωπικών υποθέσεων των πολιτών. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο πολίτης κατέφυγε στο βουλευτή για να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες και το κύρος του αξιώματός του, μπας και προχωρήσει η διαδικασία αναγνώρισης.
  Επαναλαμβάνω, αυτό το βρίσκω θεμιτό εφόσον, να πούμε του στραβού το δίκιο, αν δε γινόταν αυτή η φασαρία ο πολίτης ακόμα θα περίμενε την αναγνώριση.

  Φίλος μου περίμενε 2,5 χρόνια (!) μέχρι να του αναγνωριστούν πτυχίο+μάστερ από Αγγλία. Και μετά τον έκοψαν από το ΤΕΕ…Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία.

  Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς, γιατί δε μιλάμε για τίποτα diploma mills αλλά για αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα

 10. αν
  November 14th, 2009 at 00:12 | #10

  Δεν θεωρώ πως ο ρόλος ενός βουλευτή είναι να πηγαίνει στις υπηρεσίες αντί των πολιτών. Ο ρόλος ενός βουλευτή είναι να ελέγχει, να καταγγέλει. Θα μπορούσε κάλλιστα ο κύριος βουλευτής να θέσει ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας (ή όποιος προΐσταται του ΔΟΑΤΑΠ) για την απαράδεκτη καθυστέρηση. Έτσι αλλάζουν τα πράγματα. Όχι με επισκέψεις ζητώντας το λόγο από τους υπαλλήλους.

 11. Θέμης Λαζαρίδης
  November 14th, 2009 at 03:12 | #11

  Με αφορμή την παραπάνω συζήτηση:

  http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2009/11/14/τι-είναι-ρουσφέτι/

 12. JOHN SMITH
  November 15th, 2009 at 06:38 | #12

  Βεβαίως, ο βουλευτής είναι γιά να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο στην διοίκηση. Επισκέψεις επιτόπιες σε δημόσιες υπηρεσίες είναι καθαρά “ρουσφέτια” της εκλογικής πελατείας του.
  ΟΜΩΣ…
  Το ΔΙΚΑΤΣΑ-τώρα πιά ΔΟΑΤΑΠ είναι πασίγνωστο στην κοινή γνώμη (ίσως άδικα ή με δόση υπερβολής) ως άντρον φαυλότητας. Προ ετών (υπουργός παιδείας Πέτρος Ευθυμίου νομίζω), υπηρξαν κατηγορίες γιά (εικονικές???) διαρρήξεις, υπεξαιρέσεις γραπτών, διαθεσιμότητες υπαλλήλων, ανακρίσεις που “διατάχθηκαν” κλπ κλπ. Θυμάται ή ξέρει κανείς που τελικά οδήγησαν όλα εκείνα? Δηλ. τιμωρήθηκε κάποιος(κάποιοι) ή το θέμα “κρύωσε” και ξεχάσθηκε όπως πολλά άλλα στην ελλάδα. Μάθαμε ότι τα άτομα που τότε θεω΄ρήθηκαν “ύποπτα” και “υπεύθυνα”, τελικά ούτε καν τα άγγιξαν πέρα από απομάκρυνση από την υπηρεσία που όμως είναι ΑΔΙΚΗ αν δεν αποδείχθηκε ΤΙΠΟΤΕ.
  Αλλά και μιά “ανάκριση” που ζήτησε το υπ υγείας (επί Αβραμόπουλου) σχετικά με την “αναγνώριση” πτυχίων ιατρικής ανατολικών (τέως ανατολικών) χωρών, δεν ακούσαμε να τελείωσε ούτε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συμπέρασμα έβγαλε. Αν ΕΓΙΝΑΝ τέτοιες αναγνωρίσεις, η ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕ από ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ πτυχία ιατρικής. Τι συνέβη?????

 13. physicist
  November 15th, 2009 at 14:15 | #13

  Αν ήθελε να κάνει ρουσφέτι ο βουλευτής ούτε προσωπικά θα είχε πάει στα γραφεία, ούτε θα είχε αποκρύψει τη βουλευτική του ιδιότητα, ούτε θα περίμενε ο πτυχιούχος εννέα μήνες για αναγνώριση του πτυχίου του. Το ύφος και το περιεχόμενο του άρθρου στον “Ηπειρωτικο Αγώνα” είναι πειστικά, σε αντίθεση με το αντίστοιχο στο press-gr, του οποιου ο τίτλος και μονο τραυματίζει βάναυσα το συντακτικό της γλώσσας μας (ποιο αστέρι έχουνε εκεί πέρα να συντάσσει τους τίτλους; Δημοτικό έχει βγάλει ή το παλεύει ακόμα;)

 14. physicist
  November 15th, 2009 at 14:27 | #14

  ΥΓ: Εμενα με εξοργίζει το ρουσφέτι όταν γίνεται σε βάρος άλλων και όταν αυτός που επωφελείται δεν το αξίζει. Προσωπικές παρεμβάσεις με σκοπό την αποκατάσταση του δικαιου και την παράθεση εξηγήσεων (όπως οφείλει να κάνει μια Δημοσια Υπηρεσία!) είναι μεν “γκρίζα ζώνη” σε ένα ευνομούμενο κράτος, αλλα καλο θα ήταν να μη χάνουμε και την επαφή με την πραγματικότητα. Τι να κάνει, λέει, ο βουλευτής; Υπόμνημα και επερώτηση στην Υπουργό, που είναι προισταμενη του Οργανισμού, έτσι ώστε να διεκπεραιωθεί η υπόθεση διά της υπηρεσιακής οδού; Καλώς, τα γράφετε αυτά τα πράγματα, δεν μου λέτε, τα πιστεύετε κιόλας;

 15. November 15th, 2009 at 17:17 | #15

  @ Physicist
  Συμφωνώ μαζί σου 100%.
  Καλά έκανε ο βουλευτής και πήγε ο ίδιος να μάθει τί συμβαίνει. Από ότι διαβάσαμε άλλωστε δεν φανέρωσε εξαρχής τη βουλευτική του ιδιότητα. Μακάρι να το έκαναν όλοι, να έπαιρναν και μία ιδέα για το τί τραβάνε οι πολίτες.
  Όσο για διευθέτηση διά της υπηρεσιακής οδού είναι πράγματι αστείο. Είδατε πολλές φορές επερωτήσεις να οδηγούν σε επίλυση προβλημάτων, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς; Άλλωστε είναι γνωστό πως οι επερωτήσεις δεν αναφέρονται σε προσωπικές υποθέσεις, πόσο μάλλον οι υπουργικές διαταγές.

 16. amletos
  November 15th, 2009 at 21:41 | #16

  @κελευστής
  Μα το θέμα δεν είναι η πολυπραγμοσύνη της Νικήτα αλλά πως ένας καθηγητής τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών καλείται να αξιολογήσει το πτυχίο και συν αυτό τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός πολιτικού μηχανικού ? Δηλαδη με αυτό το σκεπτικό σε λίγο μπορεί να δούμε τους χριστινάκηδες να αξιολογούν πτυχία δικηγόρων ?

  Η κατάσταση στο ΔΟΑΤΑΠ για όσους είμαστε στο εξωτερικό και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του ήταν αχρεία. Η γραμματέας του αντίστοιχου ΔΟΑΤΑΠ στη χώρα που βρίσκομαι (ΝΑRIC) προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει μαζί τους για αναγνώριση ομοταγούς και οι άχρηστοι δεν ξέραν αγγλικά να μιλήσουν. Η δουλειά τους είναι καθαρά διεκπαιρεωτική για τα πτυχία της ευρωπαϊκής ένωσης και ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά. Καλά έκανε ο Παντούλας εγώ στη θέση του θα είχα πάει με δίκανο.

 17. Κελευστής
  November 15th, 2009 at 21:43 | #17

  @amletos

  Συμφωνώ. Και γω απορώ.

 18. Κελευστής
  November 15th, 2009 at 21:51 | #18

  “ήταν αχρεία”

  Για να μην στενοχωριέσαι και το πάρεις προσωπικά, θα ήθελα να σε ενημερώσω οτι γενικά η συμπεριφορά της γραμματείας στο δημόσιο είναι κατά μέσο όρο, και όλως περιέργως, αχρεία. Αρση μονιμότητας στο δημόσιο λοιπόν, για να έρθουν λίγο στην ευθεία τα πουλάκια μου!

 19. Μαρκος
  November 16th, 2009 at 00:20 | #19

  Γιατί δεν αρκούσε να πάει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να ρωτήσει; Τι παραπάνω δηλαδή θα επιτύγχανε ένας θείος; Φυσικα, όταν τα βρήκε σκούρα ο θείος, εξήγησε ότι είναι βουλευτής… Γιατί νομίζουν οι βουλευτές ότι με την ιδιότητά τους αυτή θα τυχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης;

 20. physicist
  November 16th, 2009 at 00:25 | #20

  Μαρκος :Γιατί δεν αρκούσε να πάει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να ρωτήσει; […]

  Ίσως γιατί δεν είναι στην Ελλάδα; Ίσως γιατί το είχε ήδη πράξει και τον είχαν μεταχειριστεί σαν σκουπίδι;

 21. Κελευστής
  November 16th, 2009 at 00:28 | #21

  Iσως διοτι επεδίωξε την “προστασία” του κόμματος;

 22. physicist
  November 16th, 2009 at 00:35 | #22

  Κελευστής :Iσως διοτι επεδίωξε την “προστασία” του κόμματος;

  Ναύαρχε μου, ακόμα κι αν την επεδίωξε μετά από εννέα μήνες αναμονής για το αυτονόητο (αναγνώριση πτυχίου από χωρα της ΕΕ), εγώ δεν θα τον κατηγορήσω. Μπορεί να γινόμουνα βαπόρι αν είχα κι εγώ ανάγκη αυτόν τον Οργανισμό και, δεδομένου ότι δεν έχω πατήματα σε κανένα κόμμα, να έλεγα “γιατί αυτός καθάρισε σε εννέα μήνες κι εγώ περιμένω δυο χρονια”. Όμως από την απόσταση που έχω τώρα, πραγματικά δεν βλέπω κανένα ζήτημα. Αν είχε πάει διά της πλαγιας να αναγνωρίσει πτυχίο από κανένα μαγαζάκι της κυρα-Μαργαρίτας, να το κουβεντιάζαμε.

 23. JOHN SMITH
  November 16th, 2009 at 06:16 | #23

  Μαρκος :Γιατί δεν αρκούσε να πάει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να ρωτήσει; Τι παραπάνω δηλαδή θα επιτύγχανε ένας θείος; Φυσικα, όταν τα βρήκε σκούρα ο θείος, εξήγησε ότι είναι βουλευτής… Γιατί νομίζουν οι βουλευτές ότι με την ιδιότητά τους αυτή θα τυχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης;

  Εχεις δοκιμάσει να ρωτήσεις κάτι στο ΔΙΚΑΤΣΑ???? Από το τηλέφωνο ή αυτοπροσώπως? Δοκίμασε και μετά μιλάμε πάλι….

 24. sotis
  November 19th, 2009 at 13:17 | #24

  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΜΑΞΙ ΟΥΤΕ ΤΥΠΟΥ POLO, ΟΥΤΕ ASTRA ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙ! ΕΝΑ ΚΑΡΟΤΣΙ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ! ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 2000cc.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚ/ΤΑ ΜΕ ΚΥΒΙΣΜΟ 2100cc, 2200cc, 2300cc, 2400cc? ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΑΧΑ Η ALFA ROMEO!!! ΑΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 2000cc ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 2500cc ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Μ.Ο.
  ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΜΗ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΦΤΕ ΤΟ 1929cc ΈΩΣ ….. ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000cc.
  ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 5-10cc ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ 400€ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!.
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 0,01% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΦΑΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ “ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ”!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ…
  ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ! ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΈΩΣ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…
  ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…

 25. ACT
  November 19th, 2009 at 15:13 | #25

  Αυτό με τι τρόπο συνδέεται με το ΔΙΚΑΤΣΑ;

 26. JOHN SMITH
  November 24th, 2009 at 06:51 | #26

  amletos :@κελευστήςΜα το θέμα δεν είναι η πολυπραγμοσύνη της Νικήτα αλλά πως ένας καθηγητής τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών καλείται να αξιολογήσει το πτυχίο και συν αυτό τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός πολιτικού μηχανικού ? Δηλαδη με αυτό το σκεπτικό σε λίγο μπορεί να δούμε τους χριστινάκηδες να αξιολογούν πτυχία δικηγόρων ?
  Η κατάσταση στο ΔΟΑΤΑΠ για όσους είμαστε στο εξωτερικό και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του ήταν αχρεία. Η γραμματέας του αντίστοιχου ΔΟΑΤΑΠ στη χώρα που βρίσκομαι (ΝΑRIC) προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει μαζί τους για αναγνώριση ομοταγούς και οι άχρηστοι δεν ξέραν αγγλικά να μιλήσουν.Η δουλειά τους είναι καθαρά διεκπαιρεωτική για τα πτυχία της ευρωπαϊκής ένωσης και ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά. Καλά έκανε ο Παντούλας εγώ στη θέση του θα είχα πάει με δίκανο.

  Η γραμματέας του αντίστοιχου ΔΟΑΤΑΠ στη χώρα που βρίσκομαι (ΝΑRIC) προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει μαζί τους για αναγνώριση ομοταγούς και οι άχρηστοι δεν ξέραν αγγλικά να μιλήσουν. ΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ……

 27. Χ
  November 24th, 2009 at 11:24 | #27

  αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν αρμοδιότητες οι υφυπουργοί, προτείνω να σηκώνουν τα τηλέφωνα από το εξωτερικό…

 28. Θέμης Λαζαρίδης
  May 31st, 2010 at 19:40 | #28

  http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_5368.html

  «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εδώ και μήνες δεν υπάρχει υπεύθυνος αναγνώρισης τίτλων για τα τμήματα ψυχολογίας με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι να είμαστε στον πάγο περιμένοντας πότε η Κυρία Διαμαντοπούλου θα φιλοτιμηθεί να ορίσει κάποιον.»

 29. Μάντης Κάλχας
  June 1st, 2010 at 00:36 | #29

  Μα, καλά, γιατί σας κάνει εντύπωση που δεν ξέρουν αγγλικά στο ΔΟΑΤΑΠ; Έχετε την εντύπωση ότι εκεί ακολουθούν διαδικασίες και ασκούν πραγματικό έλεγχο; Ότι συμβαίνει παντού στο ελληνικό κράτος, τα ίδια και κει. Αν έχεις μέσο, διάβαινε.

 30. Μάντης Κάλχας
  June 1st, 2010 at 00:39 | #30

  Και μάλιστα, εγώ ο μάντης Κάλχας, σε ένα όραμά μου είδα περίπτωση που αναγνώρισαν μάστερ και διδακτορικό με πρώτο πτυχίο από το IST.

 31. Mike
  June 1st, 2010 at 10:06 | #31

  ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ είναι καρκίνωμα της Ελλάδος. Κάνει 1-2 χρόνια να αναγνωρίσει πτυχιά της ΕΕ, ενώ αναγνωρίζει απο το παράθυρο τους γιατρούς της πρώην Σοβ. Εν.
  Δεν πρέπει να αναλογηστείτε πως ένας μαθητης του 12 έγινε γιατρός, και αυτός ο κύριος παίρνει τη θέση στην ειδικότητα ενός του 19??
  Γιαυτό όλοι οι καλοί γιατροί την έχουν κάνει για Αγγλία και Σκανδιναβία.

 32. john smith
  June 1st, 2010 at 10:20 | #32

  Ξέρετε ότι τα διδακτορικά διπλώματα καθιερωμένων πανεπιστημίων της ΔΥΤΙΚΗΣ ευρώπης θέλουν περίπου 4 μήνες τουλάχιστον γιά να περάσουν το ΔΟΑΤΑΠ???
  Ξέρετε ότι ΠΕΡΙΣΥ τόλμησαν και ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ τηνν αναγνώριση διδακτορικού από Αγγλία γιά μήνες ενός αναγνώρισαν εντός εβδομάδας διδακτορικό από ελβετία ΕΝΩ ΗΞΕΡΑΝ ότι και οι ΔΥΟ ενδιαφερόμενοι ήσαν υποψήφιοι γιά την ΙΔΙΑ θέση στο πανεπιστ΄μιο Αθιηνών (και , άρα ό ένας ετίθετο “εκτός μάχης”????)
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ. Η ΦΑΥΛΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΠΗΚΝΩΜΕΝΗ.

 33. rose
  June 1st, 2010 at 14:00 | #33

  Ξέρετε ότι τα διδακτορικά διπλώματα καθιερωμένων πανεπιστημίων της ΔΥΤΙΚΗΣ ευρώπης θέλουν περίπου 4 μήνες τουλάχιστον γιά να περάσουν το ΔΟΑΤΑΠ???
  Ξέρετε ότι ΠΕΡΙΣΥ τόλμησαν και ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ τηνν αναγνώριση διδακτορικού από Αγγλία γιά μήνες ενός αναγνώρισαν εντός εβδομάδας διδακτορικό από ελβετία ΕΝΩ ΗΞΕΡΑΝ ότι και οι ΔΥΟ ενδιαφερόμενοι ήσαν υποψήφιοι γιά την ΙΔΙΑ θέση στο πανεπιστ΄μιο Αθιηνών (και , άρα ό ένας ετίθετο “εκτός μάχης”????)
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ. Η ΦΑΥΛΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΠΗΚΝΩΜΕΝΗ.

  δυστυχώς το πιστεύω αυτό….εμένα έκαναν σχεδόν δύο χρόνια να μου αναγνωρίσουν τίτλους απο RAE 5 πανεπιστήμιο, χάθηκε η αλληλογραφία με το αγγλικό πανεπιστήμιο κλπ όταν τελικά εμφανίστηκα η ίδια εκεί και διαμαρτυρήθηκα (πες το ότι τότε έτρεχαν ‘σκάνδαλα’, πες ότι κάποιος με λυπήθηκε) έγινε η δουλειά. θεωρώ ότι είναι/ήταν ‘understaffed’. η κα που ήταν υπεύθυνη για τον φακελό μου εργαζότανε σε ένα νοσηρό περιβάλλον με ‘ντάνες’ (όχι απλώς στοίβες) από φακέλους. το να πάει κάποιος εκεί να ‘πιέσει’ όπως μπορεί το θεωρώ φυσιολογικό. εάν θέλουν να το αποφύγουν ας δημιουργήσουν δυναμικό ‘online’ αρχείο όπου κάποιος ενδιαφερόμενος θα κάνει login και θα παρακολουθεί την υπόθεσή του.

 34. Anon
  June 1st, 2010 at 15:53 | #34

  Στην περίπτωση που γνωρίζω εγώ, ο φάκελος έκανε 4 χρόνια να “βγεί” από τη μαύρη τρύπα του ΔΟΑΤΑΠ. Τη μια αυτός που χειριζόταν την υπόθεση έβγαινε στη σύνταξη, την άλλη άλλαζε υπηρεσία, και κάθε φορά “groundhog day”… να ψάχνεις και να εξηγείς τα πάντα απ’την αρχή.

 35. john smith
  June 1st, 2010 at 17:36 | #35

  @Anon
  Μάλλον οι ΙΔΙΟΙ οι υπάλληλοι του ΔΟΑΤΑΠ έχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝ να διαωνίζεται η κατάσταση αυτή. Μεταβάλονται σε “ρυθμιστές”, υποχρεώνουν κόσμο, πολιτικούς, ισχυρούς της ημέρας κλπ κλπ.
  Οσο γιά τα διοικούντα μέλη ε-αυτά γίνονται “υπεροκομματικές γέφυρες”. Θυμάμαι κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου (του πλησιέστερου κατά αλβανία μερηά) που τον διόρισε μιά κυβέρνηση κάποτε πρόεδρο εκεί… Ε, όταν ήλθε εξουσία η ΑΝΤΙΘΕΤΗ κυβέρνηση, αυτός έβαλε ΜΕΣΟΝ κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα (πατριωτάκι του) να μείνει… Και έμεινε….

 36. quarkonium
  June 1st, 2010 at 19:09 | #36

  @john smith
  Μιλάμε για πραγματικό Λιοντάρι….Αυτό πάλι που αλλού εδρεύει ο οργανισμός και αλλού βρίσκεται ο πρόεδρος δεν το καταλαβαίνω. Αφού είναι απαραίτητη η υπογραφή του σε κάθε πράξη δεν συνεπάγεται μια επιπλεόν καθυστέρηση στη διαδικασία (τουλάχιστον όπως είναι μέχρι τώρα).

 37. Θέμης Λαζαρίδης
 38. nomas
  June 10th, 2010 at 19:45 | #38

  john smith :
  @Anon
  Μάλλον οι ΙΔΙΟΙ οι υπάλληλοι του ΔΟΑΤΑΠ έχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝ να διαωνίζεται η κατάσταση αυτή. Μεταβάλονται σε “ρυθμιστές”, υποχρεώνουν κόσμο, πολιτικούς, ισχυρούς της ημέρας κλπ κλπ.
  Οσο γιά τα διοικούντα μέλη ε-αυτά γίνονται “υπεροκομματικές γέφυρες”. Θυμάμαι κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου (του πλησιέστερου κατά αλβανία μερηά) που τον διόρισε μιά κυβέρνηση κάποτε πρόεδρο εκεί… Ε, όταν ήλθε εξουσία η ΑΝΤΙΘΕΤΗ κυβέρνηση, αυτός έβαλε ΜΕΣΟΝ κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα (πατριωτάκι του) να μείνει… Και έμεινε….

  δε νομίζω….
  ο κορυφαιος πολιτειακος παραγοντας δεν ηταν τότε κορυφαιος πολιτειακος παραγοντας

  το οτι ειναι απο το ιδιο χωριό με πρυτανη και υπουργο δε σε πονηρευει;;;;

 39. john smith
  June 10th, 2010 at 19:53 | #39

  @nomas
  HTAN
  (αν δεν με απατά η μνήμη-συνήθως σε κάτι τέτοια ΔΕΝ με απατά…)

 40. Θέμης Λαζαρίδης
  June 11th, 2010 at 00:52 | #40

  Αυτό κατατέθηκε σε λάθος νήμα.

  ——
  mmmmmmmmmmmmm
  Submitted on 2010/06/11 at 12:45am

  Τακτικά μέλη: Νικόλαος Κορνήλιος του Ιωάννη Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, Σταμάτης Αλατσαθιανός του Ευριπίδη Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά και Δημήτρης Τσελές του Ιωάννη Καθηγητής του Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά Αναπληρωματικά μέλη: Στυλιανός Σαββαίδης του Παναγιώτη Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά, Βασίλειος Ζαχαρόπουλος του Γεωργίου Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης και Αθανάσιος Σπυριδάκος του Γεωργίου , Αναπληρωτής καθηγητής του Γενικού Τμήματος Μαθηματικών του ΤΕΙ Πειραιά

  KOMATIKA STELEXH ….XAAMILON PROSDOKION ..TOYLAXISTON. 8A EXO SYNTOMA …ANALYTIKO REPORTAZ

 41. nomas
  June 11th, 2010 at 01:10 | #41

  @john smith

  αν εννοείς ότι αν ήταν ήδη πολιτειακός παράγοντας ο πολιτικός με την αλλαγή της κυβέρνησης ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ
  αν εννοείς ότι η απόφαση της ανανέωσης της θητείας έγινε μετά …
  δε μπορώ να διαφωνήσω

  αλλά η ουσία είναι μία ότι όπου και αν κοιτάξεις ανακαλύπτεις παρόμοιες ιστορίες

 42. ο κάποιος της γειτονιάς
  June 11th, 2010 at 18:04 | #42

  Περαιτέρω ενημέρωση για την υπόθεση Παντούλα μήπως υπάρχει;

 43. THALIS 007
  June 11th, 2010 at 19:46 | #43

  tO all

  MPOROYME NA EXOYME info APO TO WHO IS WHO TON MELON TOY neoy ds TOY doataP !!!!!

  EINAI APILOGES KOMATIKES …OPENGOV[!!!!] KAI POIOS TIS EPEBALE ?????

  PERISOTERO 8YMIZOYN SYNDYKALISTIKOYS EKLEKTOYS ….

  POIES OI SXESEIS TON EPILOGON ME POSDEP KA IOSEP-TEI ???

  afeloi erotimata …poy perimenoyn APANTHSEIS …apo osoys kseroyn ….

 44. Ανώνυμος
  June 12th, 2010 at 18:08 | #44

  13. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

  Τακτικό μέλος: Νικόλαος Παπαδάκης του Ευσταθίου Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναπληρωματικό μέλος: Γρηγόριος Τσάλτας του Ιωάννη , Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

  Ο Ν.Παπαδάκης είναι και νέο μέλος του ΙΣΤΑΜΕ
  http://www.istame.gr/page/default.asp?la=1&id=475

 45. off
  June 14th, 2010 at 02:13 | #45

  Τακτικά μέλη: Νικόλαος Κορνήλιος του Ιωάννη Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης,

  to cv , http://eed.stef.teicrete.gr/staff/cv/14.pdf

  SYNDIKALYSTHS OSEP-TEI

 46. Μπουμπουλίνα
  September 21st, 2010 at 13:28 | #46

  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΤΟΥ !
  ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΤΙΣΗ ? ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΙΠΛΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!

Comments are closed.